dev: Escina | design: impulsant | hosting: Hensel

De mensen achter Lifehacking Academy

Op deze pagina lees je hoe Lifehacking Academy is ontstaan en wie de organisatoren van Lifehacking Academy zijn.

Hoe is Lifehacking Academy ontstaan?

Lifehacking Academy is ontstaan tijdens het eerste nationale lifehacking congres in juni 2007 en daarna versneld tot leven gewekt door de start van Lifehacking.nl.

Lifehacking is overgewaaid uit de Verenigde Staten. In 2005 richtte Gina Trapani daar Lifehacker.com op. Het is één van de best bezochte weblogs van Amerika. Deze weblog heeft een grote groep mensen bij elkaar gebracht. In Nederland bestonden al groepen mensen rondom losse thema’s binnen Lifehacking.

Naar Amerikaans voorbeeld ontstond ook een Nederlandse blog: Lifehacking.nl. Frank Meeuwsen, Martijn Aslander, Sanne Roemen en Daan Kortenbach namen het initiatief om net als in de Verenigde Staten deze losse thema’s te bundelen op één blog.

Lifehacking is een mix tussen time-management, kennis-managament en persoonlijke ontwikkeling, met een vleugje web 2.0 en een snufje MacGyver. Hoe kun je informatie opsporen, organiseren, filteren en delen. Hoe houd je overzicht en voorkom je dat je gaat lijden aan informatiestress? Lifehacking gaat over meer doen, in minder tijd met minder stress, zodat je effectief kunt bewegen in de informatie en netwerksamenleving.

Na de start van Lifehacking.nl bleek dat er behoefte is dat de kennis die on-line gedeeld werd ook op een andere manier beschikbaar zou zijn.
Op initiatief van Martijn Aslander en Filips Jager werd Lifehacking Academy in het leven geroepen. Samen met Sanne Roemen, Taco Oosterkamp en Anja Wassenaar zijn er tot nu toe 7 Lifehacking Academy’s georganiseerd.

Wie organiseren Lifehacking Academy?

Lifehacking Academy wordt georganiseerd door Martijn Aslander, Annemiek Nieborg en Anja Wassenaar. Je leest hieronder wie zij zijn.


Foto: www.daphnehorn.nl

Martijn Aslander

Martijn is spreker, schrijver, denker, adviseur en verbinder. Hij was in 2007 de 1e lifehacking docent van Nederland aan de NHL te Leeuwarden.

Martijn geeft presentaties en workshops op het gebied van netwerken, de netwerk- en informatiesamenleving, klantwaarde-denken en de veranderende economie. Martijn maakt graag mensen blij en doet dat meestal door hen te voorzien van toegang tot de juiste mensen, de juiste informatie, en door het genereren van ideeën.

Zijn passie is netwerken, mensen verbinden de nieuwe economie en slimmer werken en leven. Er zijn naar schatting 4.500 mensen verbonden met Martijn, en hij heeft de afgelopen jaren veel kennis vergaard over de dynamiek, de magie van netwerken. Hij zet die kennis in om organisaties en mensen te helpen om véél makkelijker en sneller doelen te bereiken.

Anja Wassenaar

Anja Anja Wassenaar is Café-eigenaar, organisator, spreker, schrijver en houdt zich bezig met advies en coaching over slimmer werken.

Anja heeft een passie voor taal. Ze schrijft zowel proza als zakelijke teksten. Daarnaast past ze teksten van anderen aan waardoor deze leesbaarder worden en toegankelijker. Ze is organisator met veel ervaring in de horeca. Ze organiseerde eerder evenementen, cursussen en bijeenkomsten.

Anja heeft het boek ‘Slimmer werken vanaf nu’ geschreven, klik HIER voor meer informatie

Ze produceert en organiseert Lifehacking Academy. Ze geeft trainingen en workshops over Slimmer Werken. Anja organiseert Stand-up Inspiration, elke maand in Toomler in Amsterdam. Ze is eigenaar van Café de Minnaar in Groningen.

Annemieke B. Nieborg

Annemieke is tekstschrijver en webondernemer. Ze heeft een winkel in stralende zilveren sieraden: www.sparkleshop.nl en een boekenwinkel: www.lifehackingshop.nl. In deze laatstgenoemde shop, verkoopt ze boeken over slimmer en efficiënter werken en leven.

In het verleden werkte Annemieke als internationaal journalist voor verschillende internationale kranten (o.a. de New York Post, die Zeit en New York Newsday). In verschillende landen (o.a. Egypte, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten) interviewde ze sjeiks, ministers en CEO’s, altijd op zoek naar investeringsmogelijkheden voor haar lezers. Momenteel schrijft ze vooral veel over Lifehacking en internet voor o.a. de Flow. Daarnaast schrijft ze zakelijke teksten. Hierbij is het een uitdaging voor haar om droge feitelijke teksten om te zetten in bezielde teksten die de lezer enthousiast maken.

Annemieke heeft een aantal jaren ervaring in het organiseren van evenementen en festivals. In haar vrije tijd handelt ze graag voor zichzelf of anderen in tweedehands spullen. Momenteel is ze in de leer bij een veilingmeester/ taxateur om dit verder te ontdekken.

Samen met Anja produceert en organiseert ze de Lifehacking Academy.