dev: Escina | design: impulsant | hosting: Hensel

Hoe gaat Lifehacking Academy in zijn werk?

Op deze pagina lees je wat Lifehacking Academy de deelnemers kan opbrengen. Je leest hoe Lifehacking Academy is ingericht, waarom een dag Lifehacking Academy anders en leuker is dan andere trainingen, netwerkbijeenkomsten of congressen en wat de filosofie achter Lifehacking Academy is.

Dit levert een dag Lifehacking Academy je op:

Je krijgt meer rust en overzicht in je leven doordat je weet hoe je grip op je werkdruk krijgt en houdt. Je leert hoe je overzicht creëert en voorkomt dat je last hebt van informatiestress. Je ontdekt de voordelen van slimmer werken op je privéleven en je werk. Als in een snelkookpan leer je op een dag enorm veel van mensen die al heel veel weten van de nieuwe, slimme en effectieve manieren van werken.

Je weet hoe je slimmer en effectiever kunt bewegen in de informatie- en netwerksamenleving. Je leert hoe je informatie opspoort, organiseert, filtert en deelt. Je leert hoe je on-line snel de informatie-speld in een hooiberg vindt. Je leert hoe je veel informatie van verschillende websites kunt verzamelen en bundelen en in veel kortere tijd tot je kunt nemen.

Je krijgt zicht op het spectrum aan gereedschap dat op het gebied van technologie, persoonlijke ontwikkeling en kennis – en timemanagement ‘nieuwe stijl’ beschikbaar is. Je leert hoe je de nieuwste ontwikkelingen voor je kunt laten werken in plaats van tegen je. Bovendien krijg je een goed beeld van wat de verschillende instrumenten in jouw leven kunnen betekenen. En wat waardevol voor jou is en wat niet.

Je weet hoe je jouw expertise effectiever kunt delen en hoe je op een slimme manier kennis kunt ophalen bij andere experts. Je hebt meer inzicht in de kracht en impact van de verschillende instrumenten die je hiervoor kunt gebruiken. Je leert hoe je kennis verzamelt en ontsluit. Daarbij ben je instaat om contacten te leggen met andere experts op jouw vakgebied. Waardoor je jezelf kunt profileren als expert op je vakgebied.

De filosofie achter Lifehacking Academy

Wij organiseren Lifehacking Academy vanuit de volgende gedachten.

De manier waarop we leren en organiseren is erg aan het veranderen. Dat vraagt om een andere manier van werken en delen van informatie. Handiger, sneller, prettiger en rijker. Lifehacking Academy wil een platform zijn om die nieuwe manieren van leren en organiseren zichtbaar en bruikbaar te maken

Iedereen leert op zijn eigen manier. Lifehacking Academy biedt een breed scala aan beschikbare hulpmiddelen, methodes, trucjes en inzichten om mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen.

Als je iets wilt, dan is er een overvloed aan mensen en informatie die je daarbij kan helpen, maar hoe organiseer je die overvloed? De wereld/het leven bevat een rijkdom aan informatie en mensen die jou kunnen ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Met Lifehacking Academy bieden wij je een richting die je kan helpen om hier gestructureerd je weg in te vinden.

Hoe groter de rol van technologie wordt, hoe meer behoefte mensen hebben aan contact en verbinding met andere mensen. Lifehacking Academy wil naast het uitwisselen van technische tips mensen met elkaar verbinden en van elkaar laten leren.

Hoe gaat het er aan toe op zo’n dag?

Lifehacking Academy bestaat uit drie verschillende elementen: workshops, Palace of Wisdom en Unconference Sessies.

Na een algemene opening heb je de mogelijkheid om meerdere workshops te volgen. Er zijn altijd meer workshops dan jij kunt kiezen! De workshops zijn verdeeld over drie hoofdthema’s: Persoonlijke Ontwikkeling, Slimmer Werken en Techniek & Technische tips.

In Palace of Wisdom kun je de hele dag de opgedane kennis en informatie toepassen en eventueel verder uitdiepen met één van de aanwezige experts. Het is een centrale plek, dwars door alle programma’s heen, waar mensen, ideeën en informatie met elkaar in verbinding komen. De hele dag zijn hier mensen aanwezig die hun kennis, bestaande netwerk en de die dag opgedane contacten ter beschikking stellen aan de deelnemers.

Tijdens de Unconference Sessies wordt er gebruik gemaakt van de kennis in de zaal, blijft het podium leeg en zijn sprekers èn deelnemers participant. Bij een Unconference Sessie is er voluit dynamiek en kennisuitwisseling. Door de deelnemer niet alleen te laten luisteren, maar ook actief te laten meedoen in de discussie, vragen te laten stellen en bijdrages te leveren aan de discussie ontstaat er veel dynamiek en is de kennis die gedeeld wordt vele malen groter. De som van de kennis in de zaal is altijd meer dan de kennis op het podium.

Alleen het onderwerp staat vast. Een ervaren discussieleider zorgt ervoor dat de kennis door de zaal blijft bewegen. Iedereen is een bron, er kan je elk moment een vraag gesteld worden, dus niemand wordt in de gelegenheid gesteld om in slaap te vallen of weg te dromen, let op! Je zou de volgende spreker kunnen zijn. Dat is gebruikmaken van alle aanwezige kennis! Door kennis te delen creëer je inzichten.

Dit maakt Lifehacking Academy anders dan andere congressen

Lifehacking Academy is een evenement waar je uit heel veel verschillende vormen van informatie een keuze kunt maken. De informatie wordt voor je in een werkbaar kader geplaatst zodat je er direct de volgende dag mee aan de slag kunt.

Lifehacking Academy houdt het midden tussen een bijzondere netwerkborrel, een innovatief congres en een creatieve speeltuin. Wij proberen een sfeer te creëren zodat je het gevoel krijgt een ontspannen dagje uit te zijn terwijl je tegelijkertijd ontzettend veel kennis vergaart en nieuwe relaties opdoet. Dat is de bijzondere sfeer van Lifehacking Academy!

Lifehacking Academy maakt het persoonlijk. Lifehacking Academy gaat verder dan een trainer of een expert op een podium waar jij naar mag luisteren. Lifehacking Academy is op zo’n manier opgezet dat je heel gemakkelijk in contact komt met inspirerende mensen en werkelijk verbinding met hen kunt maken. Lifehacking Academy geeft je de kans experts te benaderen en hen te vragen mee te denken met wat voor jou, in jouw persoonlijke en unieke situatie, belangrijk is.

Lifehacking Academy is gebaseerd op drie pijlers: spelen, ontdekken en delen. Juist in zo’n omgeving wordt je je bewust van de vele mogelijkheden en leer je die direct op jouw manier in te zetten, toe te passen en door te geven aan je eigen netwerk.

Jij hebt nu een indruk gekregen van wat Lifehacking Academy je kan opleveren, wat de filosofie is achter Lifehacking Academy, hoe een dag verloopt en wat Lifehacking Academy uniek maakt. Klik hier om meer te lezen over het programma van de eerstvolgende Lifehacking Academy.