dev: Escina | design: impulsant | hosting: Hensel

De datum van de volgende editie van Lifehacking Academy is nog niet bekend, schrijf je hier in om op de hoogte te blijven!


Het programma voor Lifehacking Academy op 8 juni 2010 in Amsterdam

Twitter: de tag die gebruikt moet worden in twitter (www.twitter.com): @lha10
Flickr: de tag die gebruikt moet worden in flickr (www.flickr.com): lha10

Kun je niet kiezen tussen de verschillende programma onderdelen?

We helpen je graag! Bij binnenkomst en in de Palace of Wisdom lopen heel veel mensen rond die het leuk vinden om je te helpen. Dus schroom niet en vraag hulp!


Programma

Eerste ronde: 10.15 – 11.15 Kick off

State of the union: Wat gebeurt er allemaal rondom lifehacking.nl Martijn Aslander en Frank Meeuwsen vertellen meer…
Information Overload: Ronald van de Buld presenteert zijn onderzoek naar Information Overload.
Bits of Freedom presenteert de on-line zelfverdediginggids Ontdek hoe je in vijf eenvoudige stappen jezelf met minimale inspanning kunt beschermen tegen de meest voorkomende problemen op internet.
En meer…


Tweede ronde: workshops van 11:30 tot 12:15

Herman Kopinga Unconference: Train de trainer

Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt: Je doet een geweldige vondst waarvan je zeker weet dat het ontzettend handig is voor meerdere mensen. Je vertelt het enthousiast door, maar na een paar weken merk je dat het toch niet opgepikt is.
De inhoud van slimmer werken en Lifehacking kennen we inmiddels. Maar hoe vertel je dat nou handig? Hoe krijg je mensen aan het delen? Wat kun je allemaal gebruiken?
Daar wil Herman het graag met jullie over hebben. Een kijkje in de slimmer werken coach keuken van afgelopen anderhalf jaar.

Meer over Herman:
Herman Kopinga maakt via praktische tips en af en toe een abstract uitstapje zijn publiek bewuster van de manier waarop werk verandert: we zijn geen productiemedewerkers meer, maar informatiewerkers. Dat levert een parade aan open deuren op. Herman brengt deze op een ontspannen manier en voorziet de tips van context waardoor je gelijk aan de slag kunt om jouw manier van slimmer werken te ontdekken.

Website: http://herman.kopinga.nl

Sam van Buuren Lifestyle design

Expert in 4 weken? Bovenaan Google zonder website? In de krant, tijdschriften en op de radio? Sam bracht de lessen van Timothy Ferriss (auteur van het boek ‘The 4-Hour Workweek’) in de praktijk en doet verslag. Persoonlijk, beeldend, met impact. Ga ook zelf fluitend aan de Slag!

Meer over Sam:
Sam studeerde Economie en is postdoctoraal geschoold Informatiemanager. Hij werkte als zodanig bij beursgenoteerde bedrijven. Sinds 2008 is hij ondernemer, docent, spreker en auteur gericht op Het Nieuwe Werken voor ondernemers. Het èchte Nieuwe Werken speelt zich af tùssen mensen en tùssen organisaties. Zijn visie: mensen eerst, dan technologie, dan misschien nog een beetje structuur. Meest recente initiatief: www.nederlandwerktonline.nl.

Website: www.samvanbuuren.nl

Jasper Jobse Jezelf neerzetten, weten wat je wilt en doen wat je wilt

Ken je dat, dat je iemand spreekt en de hele ervaring die je bij die persoon hebt klopt? Dan heb je waarschijnlijk gesproken met iemand die congruent was. Als iemand congruent is, zeggen zijn woorden hetzelfde als zijn lichaamstaal. Congruent zijn is geen kunstje. Het overkomt je doordat je weet wat je wilt en doet wat je wilt. Congruent zijn is prettig, want je bent in een staat die je nauwelijks energie kost en je zet jezelf makkelijk neer. Daardoor ben je gefocust en kun je tegelijkertijd ontspannen. Dat maakt dat mensen je graag willen voor een baan, een opdracht of gewoon een leuk gesprek. Wat kun je doen om congruent te zijn?

Meer over Jasper:
professioneel coach en begeleider. Jasper begon zijn loopbaan als redacteur wetenschap en techniek bij het tv programma Het Klokhuis. Hij gaf antwoord op vragen van kinderen, maar vond de mens een veel interessanter stukje ‘techniek’. Waarom doen we zoals we doen? Hoe veranderen mensen? Kunnen we echt geestelijk gezond worden? En hoe ziet dat er dan uit? Sinds 2004 werkt hij als coach en begeleider met de vragen van volwassenen in zijn praktijk Jerphaas in Arnhem. “Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen” is zijn motto. Jasper is helder, direct, vol humor en coacht in klare taal, met veel levenslust.

Website: www.jerphaas.nl

Programma


Derde ronde: workshops van 13:00 tot 14:00

Frank Meeuwsen 101 Lifehacking

Je hebt vandaag een dag vrijgemaakt om naar de Lifehacking Academy te komen. In deze workshop vertelt Frank je wat Lifehacking inhoudt. Gaat het er nou om dat je nog meer kunt doen in minder tijd (aah, maar je hebt het al zo druk!). Frank legt uit hoe je Lifehacking kunt toepassen in je leven om juist meer rust in het hoofd en in je leven te krijgen. Je krijgt veel praktische tips en voorbeelden om zelf mee aan het Lifehacken te slaan. Een aanrader voor mensen die interesse hebben in het onderwerp, maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn.

Meer over Frank:
Frank Meeuwsen (1973) is een zelfstandig digitaal strateeg in zijn bedrijf The Incredible Adventure starts here… Auteur van het boek ‘Bloghelden’. Hij was er vroeg bij met webloggen: gestart in 2000 met zijn persoonlijke weblog, pionierend met Frank-ly, het corporate blog van Rhinofly sinds 2002 en van 2003 tot en met 2008 mede-verantwoordelijk voor de organisatie en publiciteit van de Dutch Bloggies, de jaarlijkse weblogawards.

Website: http://incredibleadventure.nl/

Mark Tigchelaar Speed Reading

We krijgen dagelijks enorm veel informatie te verwerken. Soms krijg je zoveel informatie tegelijk dat je het overzicht verliest. Met de workshop Speed Reading kun je dit verhelpen of voorkomen. Je leert niet alleen om sneller te lezen, maar ook om de informatie beter op te nemen. Om misverstanden uit de wereld te helpen; snel lezen betekent absoluut niet dat je stukken tekst overslaat of afraffelt. Sneller lezen gaat gepaard met meer onthouden en teksten beter begrijpen. Je leest ieder woord in de tekst, want ieder woord is belangrijk.
De workshop begint met een meting van je huidige leessnelheid. Vervolgens ga je aan de slag met concrete tools om je leessnelheid te verhogen. Aan het eind van de workshop wordt gemeten in hoeverre je vooruit bent gegaan. De ervaring is dat iedereen vooruit gaat in zijn of haar leessnelheid en dat 73% zijn of haar leessnelheid verdubbeld heeft in de workshop zelf.

Meer over Mark:
Mark studeerde psychologie, is breinexpert en geeft veel trainingen en workshops over dit onderwerp. Eerder schreef hij de twee boeken Speed reading en Speed learning. Beide boeken zijn in gebruik genomen door de LOI. Recent verscheen zijn derde boek: ‘Haal meer uit uw hersenen’. Mark is daarnaast de expert bij het TV programma ‘De Geheugentrainer’ van omroep MAX. Inmiddels heeft Mark meer dan 21.000 mensen mogen opleiden in de technieken om meer uit het brein te halen.

Website: www.mtcompany.com

Suzanne Unck Een spookloze loopbaan

Hoe zit het met jou en werk? Zit je niet helemaal op de juiste plek? Maar houden je spoken je tegen om van werk te veranderen of zelfs te overwegen of je voor jezelf wilt beginnen? Vandaag gaan we aan de slag met jouw werkspoken. Hoe vind je werk dat echt bij je past en welke angsten en onzekerheden kun je tackelen zodat je meer gaat vertrouwen op jezelf en je eigen weg? Geldspoken, mislukkingsspoken, ik-kan-niets-spoken: ze komen allemaal langs.
Op een ‘andere’ manier ontdek je op welke manier jij stappen kunt zetten naar het werk dat wel echt bij je past of hoe je huidige baan beter bij je gaat passen. Doe wie je bent!

Meer over Suzanne:
Suzanne Unck (1972) heeft van haar leven een uitdagende ontdekkingstocht gemaakt. Zo startte ze in 2003 haar eigen bedrijf in coaching en training: SUUS & CO. Zij begeleidt met name hoger opgeleide vrouwen die de regie over hun eigen leven willen nemen. Haar motto is dan ook: “Doe wie je bent! In 2007 verscheen bij uitgeverij Scriptum haar eerste boek ‘Vrouw met PIT – Passie, Intuïtie, Talent’ en in april 2010 kwam ‘Spoken Bestaan’ in de boekhandels (ook verkrijgbaar in de Lifehackingshop).
Suzanne is daarnaast verbonden aan de Academie voor Counselling en Coaching (www.counselling.nl) als trainer, geeft regelmatig workshops vanuit haar eigen bedrijf, heeft haar eigen ondernemersopleiding ontwikkeld: ‘Van idee tot zzp’ en kan ingeschakeld worden als spreker, dagvoorzitter of energieke inspirator tijdens bijeenkomsten.
.
Website: www.suzanneunck.nl

Programma


Vierde ronde: workshops van 14:30 tot 15:30

Sander Datema
Naakt presenteren

Naakt presenteren houdt in dat je heel goed snapt welke elementen van je presentatie écht iets bijdragen aan je verhaal. In mijn workshop leer ik je te begrijpen hoe je publiek naar je verhaal kijkt. Want dan zul je betere keuzes maken in de opbouw van je verhaal en zal je publiek meer van je willen weten. Om deze workshop zo goed mogelijk te laten werken en te zorgen dat er genoeg aandacht besteed kan worden aan het individu is er een limiet van 16 deelnemers aan deze workshop.

Meer over Sander:
Sander helpt mensen hun presentatie te vertalen naar een publiek met gebruik van technieken uit het theater. Daarnaast is hij ook Durftevragenbegeleider en geeft hij lezingen over kennisdeling, netwerken en handige software als Evernote.

Website: http://sanderdatema.nl

Martijn Aslander Evernote: je digitale geheugen

Op een gemiddelde dag kom je zeker 20 (kleine) dingen tegen die je aandacht trekken,
maar waar je je even niet helemaal in kan verdiepen. Of je komt dingen tegen waarvan je bang bent dat je ze gaat vergeten. Hoe geweldig zou het zijn als het onthouden en (terug)vindbaar maken van al die pareltjes je uit handen genomen kan worden door een simpele tool? Martijn laat je Evernote zien. Een programma voor lekkere wijnen, bijzondere artikels en hartige hapjes. Ken je Evernote al? Dan ben je welkom om je ervaringen te komen delen.

Meer over Martijn:
Houdt zich bezig met het verbinden van mensen, informatie en ideeën. Hij is oprichter van elvenstone, een bijzonder netwerk van bijzondere mensen. Martijn geeft presentaties over onderwerpen als netwerken, lifehacking, marketing en de nieuwe economie. Daarnaast is hij ‘verkenner’ van de netwerk- en informatie-samenleving.
Website: www.martijnaslander.nl

Ronald van de Buld Information Overload
&
Greald Henstra Unconference Crowdsourcing

Dit is een duo sessie, twee in de tijd van één : )
Ronald van de Buld heeft voor zijn studie onderzoek gedaan naar Information Overload. Hij presenteert zijn thesisdocument over Information Overload:
“Maatregelen om goed om te gaan met Information Overload; welke maatregelen zijn beschikbaar om als individu op een goede gezonde wijze om te gaan met Information Overload”.

Greald Henstra gaat dieper in op Crowdsourcing. Dit fenomeen gaat over het feit dat alle mensen samen alles weten wat er te weten is. Daarnaast zijn mensen in deze tijd wereldwijd ʻconnectedʼ via internet, telefoon en andere social media. Greald gaat samen met jullie op zoek naar het antwoord op de vraag hoe we al die kennis en kunde kunnen benutten.

Meer over Greald:
Greald heeft een opleiding gevolgd tot Industrieel Ontwerper aan de TU van Delft. Daarna is hij werkzaam geweest als universitair docent Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tegenwoordig houdt hij zich als ZZPʼer bezig met Business Development en is gericht op kennisuitwisseling in creatieve processen.
Websites: www.greald.blogspot.com en www.buld.nl


Vijfde ronde: workshops van 16:00 tot 17:00

Sanne Roemen Samenwerken met social media

Sanne geeft een brainjam over samenwerken met social media. Voor mensen die wel al de basics weten (wat het allemaal is) en die ervaringen willen uitwisselen rond het gebruik in samenwerkingsverbanden. Dus hoe gebruik je social bookmarking, rss, blogs, wiki’s, google docs, calendar en andere slimme trucs in een team.

Meer over Sanne:
Sanne is een beginnetjesmaker, lastige-vragensteller en web2.0 hofnar. Sanne is vooral gefascineerd door en gespecialiseerd in het gebruik van social media als hefboom op netwerken en samenwerking.

Website: http://sanneroemen.nl

Vincent Everts, Erwin Blom en Martijn Aslander De eindeloze mogelijkheden van de Ipad

Een iPad-sessie met de eerste ervaringsdeskundigen. Wat werkt er voor hen
en wat niet? Hoe maakt het werk en leven beter of leuker? Een hands-on bijeenkomst waar de vragen even belangrijk zijn als de antwoorden. Is de ipad gewoon weer een nieuwe gadget? Een geinig en vooral mooi ding? Of? En?

Websites: www.vincenteverts.nl www.erwinblom.nl & www.martijnaslander.nl

Fanny Koerts Durf te vragen

Veel te veel dromen komen niet uit omdat mensen te vroeg vrede sluiten met het
idee dat het toch niet gaat lukken. Als je de juiste vraag koppelt aan de juiste mensen kun je bergen verzetten en lukken dingen wél in plaats van niet. Durftevragen helpt je op weg om de juiste vraag te stellen en laat je meemaken wat er gebeurt als anderen je stappen verder helpen. Weet wat je wilt, stap in en stel je vraag.

Meer over Fanny:
Fanny stelt vaak de juiste vraag op het goede moment, slaat bruggen tussen werelden. Zo komt ze (vaak met een team van goede mensen) tot betere en creatievere oplossingen dan voor mogelijk was gehouden. Hierdoor worden projecten, vraagstukken en uitdagingen sneller, leuker en beter aangepakt. Ook is Fanny onmogelijk optimistisch en heeft ze een scherp oog voor groepsprocessen.

Website: www.durftevragen.com www.fannykoerts.nl


Afsluiting 17:00 tot 17:30

What (the) hack do you know? 3 minuten hacks voor
alle leeftijden

Welke kennis hebben we samen, wat willen we met elkaar delen, welke hack is het waard om op het podium kort uit te lichten? In drie tot vijf minuten per hack kunnen de bezoekers en sprekers van Lifehacking Academy de hacks die ze graag willen delen op het podium toelichten.
Weet jij ook een goede hack en wil je die graag delen met de andere bezoekers?
Meld je aan bij de ontvangstbalie.


17:30 Aansluitend Afsluiting en borrel

De hele dag wordt er realtime verslag gedaan van het evenement via internet (foto, blogs, film en twitter). Een verslag hiervan is later terug te vinden op de pagina’s van Lifehacking Academy en ook live op onze ‘twitterfountain’. Voor vragen hoe dat allemaal werkt, kun je terecht in Palace of Wisdom.


Palace of Wisdom

Palace of Wisdom is een plek waar jij in het centrum van de belangstelling staat. Voor, tijdens en na de workshops kun je hier terecht voor een gesprek, een moment van rust of inspiratie, en met al je vragen over lifehacking en slimmer werken.
De mensen verbonden aan het Palace of Wisdom stellen alles in het werk om je met hun kennis, hun bestaande netwerk en met je op deze dag opgedane contacten en inzichten verder te helpen. Misschien ligt er wel een boek waarin je vraag beantwoord wordt, waar je blij van wordt of iets van kunt leren, internetten op een iMac of een ‘brainjam’ aangaan met andere bezoekers.
Door het verbinden van mensen, ideeën en informatie is Palace of Wisdom een bijzondere en onverwachtse ervaring.


De lifehackingshop.nl

De hele dag door staat de Lifehackingshop.nl met haar boekenstand hier. In
de Lifehackingshop vind je, wat volgens ons, de beste boeken zijn op het gebied van slimmer en efficiënter werken en leven. De collectie bevat o.a. boeken voor de echte hardcore GTDʼer, maar ook voor mensen die net kennis komen maken met Lifehacking en slimmer werken. Daarnaast worden er boeken aangeboden over het optimaal gebruiken van je brein, marketing, persoonlijke motivatie, etc.

www.lifehackingshop.nl

Twitterfountain: online gesprekken in beeld!

De Twitterfountain van Lifehacking Academy toont alle tweets (berichten) live, als ze tenminste zijn voorzien van de ‘tag’ #lha10. Bovendien laat de Twitterfountain ook live de foto’s zien die met dezelfde tag geplaatst zijn op Flickr. Kom het bekijken in Palace of Wisdom en doe mee!
De twitterfountain staat klaar: http://www.lifehackingacademy.nl/twitter-fountain

Twitter: de tag die gebruikt moet worden in twitter (www.twitter.com): @lha10
Flickr: de tag die gebruikt moet worden in flickr (www.flickr.com): lha10

blog op lifehacking.nl:

8 juni Lifehacking Academy in Amsterdam

Op 8 juni heb je de kans om aanwezig te zijn bij Lifehacking Academy in Amsterdam. Een feestje. een congres. een creatieve speeltuin, een bijzondere netwerkborrel… Hoe je het ook wilt noemen, één ding is zeker: het wordt een leuke, leerzame en inspirerende dag.
Lifehacking Academy is een evenement voor iedereen die meer tijd over wilt houden voor de dingen die er echt toe doen. Een evenement voor hen die meer willen weten over lifehacking en slimmer werken. Met workshops, lezingen en unconferences rond de thema’s Persoonlijke ontwikkeling, Slimmer werken en Techniek & Technische tips maken de deelnemers kennis met een scala aan mogelijkheden om productiever te zijn, meer plezier te hebben in het werk of zelfs te ontdekken waar het bij hen werkelijk om draait.banner Academy 336-280Lifehacking Academy is gebaseerd op drie pijlers: spelen, ontdekken en delen. Je wordt je bewust van de vele mogelijkheden en leert die direct op jouw manier in te zetten, toe te passen en door te geven aan je eigen netwerk.

Lifehacking Academy is een dag vol sprekers, workshops, lifehackers van het eerste uur en andere bijzondere mensen. Wil jij je productiviteit en werkplezier verhogen door dingen beter te organiseren en door bewuster met dingen om te gaan? Wil je minder werkdruk en meer grip krijgen op benodigde en binnenkomende informatie? Wil je geïnspireerd worden en een grote kans hebben op het ontmoeten van andere bijzondere mensen? Kom dan een dag Lifehacking Academy beleven.

De leukste, meest enthousiaste sprekers op Lifehacking gebied komen spreken. De eerste namen zijn bekend: Frank Meeuwsen, Sanne Roemen, Ronald van der Bult, Mark Tiggelaar, Erwin Blom, Sam van Buuren, Martijn Aslander, Guus Pijpers, Vincent Everts en Herman Kopinga. Het volledige programma volgt nog. Klik hier om een idee te krijgen van onze programmering in het verleden. Er zijn altijd meer workshops dan jij kunt kiezen! Een terugblik op de vorige editie in Groningen vind je hier, meer artikelen over Lifehacking Academy op deze pagina.

In Palace of Wisdom kun je de hele dag de opgedane kennis en informatie toepassen en eventueel verder uitdiepen met één van de aanwezige experts. Zij hebben een groot netwerk, veel kennis van Slimmer Werken en weten precies hoe je een computer zo effectief mogelijk gebruikt. Ze staan bezoekers van het evenement bij met raad en daad. Ze stimuleren verbinding en ontmoeting tussen de bezoekers van de bijeenkomst. Het is een centrale plek, dwars door alle programma’s heen, waar mensen, ideeën en informatie met elkaar in verbinding komen. De hele dag zijn hier mensen aanwezig die hun kennis, bestaande netwerk en de die dag opgedane contacten ter beschikking stellen aan de deelnemers.

Je kunt je vanaf vandaag aanmelden voor Lifehacking Academy op 8 juni in Amsterdam

Het programma begint om 10.00 uur en eindigt om 17.30 uur. We beginnen de dag met een plenair uur. Daarin o.a. een ‘State of the Union’, een terugkerend item op de Academy waarin we even kort stilstaan bij wat er allemaal in en rondom het lifehacking-ecosysteem in Nederland gebeurt, met daarna verschillende korte presentaties en releases van nieuwe software en diensten. Daarna volgt de eerste workshop-ronde met keuze uit verschillende workshops en lezingen. Na de uitgebreide lunch volgen nog drie rondes met keuze uit verschillende workshops en een afsluitende borrel. Voor €225,= ex BTW kun je een hele dag lang leren, luisteren en meedoen op Lifehacking Academy.

Je kunt Lifehacking Academy op twee manieren beleven

* Dagprogramma 10.00 – 17.30 uur € 225 excl. BTW (€ 267,75 incl. BTW)
* Middagprogramma 13.00 – 17.30 uur € 125 excl. BTW (€ 148,75 incl. BTW)

Het middagprogramma is voor iedereen die Lifehacking Academy wel willen beleven, maar niet genoeg tijd of middelen hebben voor een hele dag. Je bent welkom na de lunch om 13.00 uur, kunt met drie workshoprondes meedoen en met de afsluitende borrel natuurlijk. Voor €125,= ex BTW kun je een middag lang leren, luisteren en participeren op Lifehacking Academy.

We hopen je op 8 juni te zien!

Dit was het Programma van Lifehacking Academy Groningen 26 mei 09 jl

Jasper Jobse Jezelf neerzetten, weten wat je wilt, doen wat je wilt
Linda Spaanbroek lifehack je acquisitie
lifehacking-crew gadget hour
Sander Datema Evernote
Anja Wassenaar Slimmer werken voor beginners
Elise de Bres hoe productief ben jij
Nils Roemen Durf te vragen
Karin Bosveld Eenvoudiger leven; Ballast loslaten en kiezen wat bij je hoort
Herman Kopinga Slimmer werken: 30 open deuren
Guus Pijpers Slimmer met taal
Gerben Wiersma De Dreamfactory

What (the) hack do you know? 3 minuten hacks voor alle leeftijden

Doorlopend:
Palace of Wisdom hands on hulp en informatie in de Palace of Wisdom

____________________________________________________________________

Op 26 maart 2009 was Lifehacking Academy in Amsterdam! Dit was het programma:

PROGRAMMA Amsterdam
Lifehacking Academy 26 maart 2009

Erno Mijland Slimmer kiezen!
Nils Roemen Durf te vragen
Guus Pijpers Viagra voor je brein
Mischa Coster Word&text hacking
Lykle de Vries Onderneem het zelf!
Jasper Jobse Jezelf neerzetten, weten wat je wilt en doen wat je wilt
Erno Hannink Klanten krijgen door slim online netwerken
Taco Oosterkamp Leren delegeren
Marleen Kruyswijk Nadenken over je werk en leven
Linda Spaanbroek Lifehack je aquisitie!
Frank Meeuwsen en Martijn Aslander Tools en gagdget hour
Sigrid van der Hoeven Handige websites en applicaties
Kees Romkes Personal branding via video op het web

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven!