dev: Escina | design: impulsant | hosting: Hensel

Voor wie is Lifehacking Academy?

Lifehacking Academy is bedoeld voor kenniswerkers die graag willen leren hoe ze hun werkstromen digitaal kunnen optimaliseren. Mensen die nieuwe technologieën en ideeën willen gebruiken als middel om hun werk, maar vaak ook hun privé-leven, meer naar eigen behoefte in te richten.

Lifehacking Academy is bedoeld voor professionals die meer tijd willen besteden aan de dingen die er ècht toe doen. Mensen met allerlei verschillende achtergronden die één ding met elkaar gemeen hebben: ze zoeken naar oplossingen om zo effectief mogelijk om te kunnen gaan met de overvloed aan binnenstromende informatie en taken. Zodat ze de baas worden over hun werkstromen en deze naar hun hand kunnen gaan zetten, in plaats van overspoeld te worden door wat er op ze af komt.

Herken jij jezelf in één of meer van deze uitspraken?

“Ik weet niet goed hoe ik om moet gaan met alle werkdruk en grote hoeveelheden informatie. Ik lijk altijd achter de zaken aan te lopen in plaats van er op te kunnen anticiperen. Mijn inbox loopt over en ik word geregeerd door de waan van de dag. Hoe krijg ik inzicht in en greep op alle informatiestromen in mijn werk? Hoe kan ik zorgen voor controle, overzicht en rust zodat ontspanning weer werkelijk ontspanning is?”

“Ik dreig een hekel te krijgen aan het internet en de computer die vooral lijken te zorgen voor verleiding en afleiding. Ik verdwaal in alle informatie op het web en weet soms niet meer waar ik eigenlijk naar op zoek was. Er is zoveel interessant en er is zoveel dat ik nog niet weet dat ik kan blijven zoeken en lezen. Waardoor ik te weinig tijd overhoud voor andere dingen. Soms zou ik me volledig willen afsluiten van alles.”

“Ik heb het gevoel dat er dingen op het internet gebeuren waar ik meer van zou moeten weten. Hoe haal ik zo effectief mogelijk de kennis binnen die ik nodig heb? Hoe ontwikkel ik me op een manier en in een richting die past bij mezelf en bij de snelle tijd waarin wij leven?”

“Ik ben expert op mijn vakgebied maar heb er moeite mee hier anderen van te overtuigen. Ook vind ik het vaak lastig andere experts op mijn vakgebied te vinden of op een goeie manier een verbinding met hen aan te gaan. Ik heb een gevoel dat de manier waarop ik samenwerk en mijn netwerk onderhoudt effectiever en plezieriger kan dan ik tot nu toe voor elkaar krijg.”

Voor wie is Lifehacking Academy waardevol?

Deelnemen aan Lifehacking Academy is waardevol voor je als …

… je werk doet waarbij je voldoende vrijheid hebt om dingen naar je hand te zetten. Zodat je de gelegenheid hebt om dingen sneller en slimmer te doen dan je collega of concurrent.

… je een kenniswerker bent die veel te maken heeft met samenwerken via internet en vanuit verschillende locaties. Een groot deel van je informatie krijg je via Internet of via mail. Je wilt graag leren om die informatiestroom zo effectief mogelijk te ordenen en in je voordeel om te buigen.

… je iemand bent of wilt worden die productiever is dan anderen. Je doet dingen graag handiger en bent voortdurend op zoek naar oplossingen om het leven zo makkelijk mogelijk te maken. Je hebt er lol in om de dingen zo slim en effectief mogelijk te doen.

… je het wiel niet voortdurend zelf wilt uitvinden. Je staat ervoor open om geïnspireerd te worden door en te leren van andere mensen.

… je ambitie hebt en gericht bent op innovatie. Je bent geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van timemanagement, kennismanagement of persoonlijke ontwikkeling. Je kiest er bewust voor om een dag door te brengen in een omgeving met mensen die je kunnen inspireren om de zaken handiger, slimmer en anders aan te pakken dan voorheen.

Je hebt gelezen voor wie Lifehacking Academy zinvol kan zijn. Klik hier om meer te weten te komen over hoe Lifehacking Academy in zijn werk gaat.